O projektu

Novi šoping centar na Zvezdari

Projekat realizuje kompanija “MPC Properties” koja u već zahuktalom segmentu maloprodaje donosi još jednu vrlo značajnu investiciju. Poređenja radi, sa 130.000m2 bruto površine i 43.000m2 prostora za iznajmljivanje, ovaj objekat je samo malo manji od tržnog centra Ušće na Novom Beogradu. Novom centru gravitiraće velika stambena naselja poput Konjarnika, Dušanovca, Šumica i delova oko Cvetkove pijace, a u ponudi će se nalaziti preko 150 poznatih internacionalnih i regionalnih brendova, hipermarket, moderan multipleks bioskop, kao i veći izbor kafea i restorana.

Objekat je planiran na tri sprata (2Po+Pr+2+Ps) sa prostranom podzemnom garažom kapaciteta preko 1200 parking mesta. Glavni pešački ulaz arhitektonski je akcentovan ka raskrsnici ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, dajući objektu jasnu ugaonu orjentaciju. Poreg glavnog postojaće i dva manja pešačka ulaza, kao i dva kolska pristupa garaži - jedan sa bočne strane prilazom iz Vojislava Ilića i drugi direktno iz Mis Irbijeve ulice.

Novi šoping centar svojom izgradnjom obogatiće sadržaj na lokaciji gde postoji izuzetna potreba za modernom šoping destinacijom. Zahvaljujući ovoj investiciji, preko 150 najpoznatijih internacionalnih i regionalnih brendova svojom ponudom će oplemeniti ovaj deo Beograda. Pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila, a sve sa ciljem da se potrošačima pruži maksimalni ugođaj boravka i kupovine. Moderan i urbani dizajn objekta idejno je rešenje poznatog internacionalnog arhitektonskog biroa “Čepmen Tejlor” iz Dizeldorfa.

Tekst preuzet sa portala beobuild.rs

Video preuzet sa sajta gradnja.rs