O projektu

Stambeno-poslovni objekat u bloku 32 na Novom Beogradu

Ovaj objekat je projektovan na atraktivnoj lokaciji koja je smeštena u Centralnoj zoni Novog Beograda. Objekat će se nalaziti u Bulevaru Zorana Đinđića preko puta Merkator Centra. Objekat je projektovan u formi otvorenog bloka koji se sastoji od tri dominantna kubusa. Stambeni prostori organizovani su u dve prostorne celine u kojima je predviđeno 127 stanova. U kompleksu su zastupljeni stanovi različitih stuktura, od jednosobnih do petosobnih na tipskim etažama, kao i savremeno organizovani dupleksi na poslednjim sparatovima.

O stanovima

Svaki od stambenih kubusa podeljen je na dve celine koje imaju zasebne baterije i liftove i zasebna stepeništa čime je broj stanova po etaži sveden na optimalnu meru. Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja. Prostrani stanovi imaće velike ozelenjene terase sa dovoljno dnevnog svetla i prirodnom ventilacijom. Integracijom zelenila i arhitekture promoviše se ideja o ekološkoj održivosti čime se poboljšava kvalitet života i svest o upotrebi energije i zaštiti životne sredine. U zapadnom delu objekta, prema postojećem pravoslavnom hramu projektovan je poslovni prostor.

O fasadi

S obzirom na to da se objekat nalazi u centralnoj zoni Novog Beograda, predviđeni su visokokvalitetni materijali u završnoj obradi unutrašnjih i spoljnih delova objekta. Na fasadi je naglašena horizontalna podela u kojoj dominiraju zelene terase i žardinjere. Puni horizontalni delovi su obloženi granitnom keramikom Laminam kao deo sistema ventilisane fasade. U nekim delovima objekta je predviđena kontaktna fasada (ka svetlarnicima i sl.) koja je projektovana u slojevima giter blok 19 cm, termoizolacija 10 cm i završnim slojevima u boji po izboru projektanta. Staklene ograde su od sigurnosnog laminiranog stakla montirane na betonski parapet pomoću aluminijumskog profila bez metalne konstrukcije.

Tekst preuzet sa sajta pmcinzenjering.com i blok32.rs

Video preuzet sa sajta blok32.rs