O projektu

Zgrada hotela Hilton prostiraće se na preko 34.000 kvadrata bruto površine, od čega se oko 17.000 kvadrata nalazi na nadzemnim etažama. Nadzemni kvadrati biće raspoređeni na osam spratova, a objekat će posedovati prostranu podzemnu garažu i otvoreno unutrašnje dvorište. Atrijumski prostor unutrašnjeg dvorišta planiran je kao deo za relaksaciju sa uređenim zelenilom i letnjom pozornicom. Podzemna garaža zauzimaće 4 podzemna sprata i imaće 281 parking mesto. U Ulici Kralja Milutina planirana je “drop-off” zona za goste hotela koji dolaze automobilom ili autobusom, kao i ulazi u garažu koja će se koristiti kao javna garaža i ulaz u ekonomski deo hotela.

Što se smeštaja tiče predviđa se 242 jedinice, od čega će se deo ekskluzivnih apartmana nalaziti na prednjem uglu objekta (ugao ulica Kralja Milana i Kralja Milutina), dok će ostatak biti standardne sobe. Hilton će u Beogradu biti prisutan kroz svoj “top-level brend”, pa je sadržaj hotela orjentisan na sve vrste gostiju, i u tom smislu posedovaće pored prostora za sastanke i klasičnu maloprodajnu zonu.

Istorijski deo Beograda ponovo će biti u centru pažnje sa svojom osveženom umetničkom i kulturnom scenom, tako što će postati popularna destinacija za odmor sa direktnim vezama do mnogih evropskih i bliskoistočnih gradova. Novoizgrađeni sedmospratni Hilton Beograd biće lociran u starom delu grada i u neposrednoj blizini glavnih znamenitosti kao što su Trg Slavija, crkva Svetog Marka, Narodni muzej, Trg Republike i Narodno pozorište. Takođe, na dohvat ruke biće i kancelarije Vlade, finansijske institucije kao i kancelarije velikih korporacija.

Tekst preuzet sa portala beobuild.rs i sajta news.hilton.com

Hilton Hotel